Svečani prijem prvaka u OŠ. “Branko Radičević”

Nova generacija đaka danas je svečano dočekana u OŠ “Branko Radičević” u Kosovskoj Mitrovici.
Tri nova odeljenja sa – u proseku po trideset đaka, sela su danas prvi put u školske klupe ove škole, koja ima dugu tradiciju ozbiljne pedagoške delatnosti.
Đacima je dobrodošlicu poželeo direktor škole Ivan Zaporožac, koji je zahvalio roditeljima što su svoju najveću dragocenost poverili ovoj ustanovi na čuvanje.
„Hvala vam što ste danas ulepšali našu školu. Svaki naš potez i i svaki naš korak vodi ka tome da oni, na prvom mestu budu dobri ljudi. Tome najviše posvećujemo pažnje i u saradnji sa vama, to neće biti problem. Budite dobri prijatelji i dobri saradnici našim učiteljima u svakom trenutku“, poručio je Zaporožac roditeljima.
Prvacima je poželeo srećno detinjstvo i puno uspeha u školi koja neprestano razvija svoje mogućnosti tako što se modernizuje.
„Mi kao škola izuzetno napredujemo i mislim da niste pogrešili. U svakom trenutku imaćete sve što je potrebno za vaše obrazovanje i vaspitanje. Cilj nam je velika modernizacija škole. Prva smo škola na području Kosova i Metohije koja je uvela korišćenje elektronskog dnevnika“ dodao je Zaporožac i pojasnio da je projektom, upotreba ove forme dnevnika predviđena za obrazovanje od drugog do osmog razreda te da će roditelji uvid u uspeh svog deteta imati tek od naredne godine kada oni krenu u drugi razred.

Tokom letnjih meseci, u ovoj školi su potpuno zamenjeni podovi i završeni su radovi na novoj stolariji.
Novina od ove godine je uvođenje celodnevnog boravka za đake i prvog i drugog razreda. Kako Zaporožac naglašava, sprovođenje ove ideje, pomoglo je Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije.
Posebno dirljiv momenat je bio susret prvaka sa njihovim vaspitačicama iz PU „Danica Jaramaz“ koje su došle da im čestitaju, da ih ohrabre i podsete na to koliko su bili dobri i pametni dok su bili njihova briga.
„Mi smo vas ispratili sa puno ljubavi. U srcu vas nosimo i želimo vam srećan polazak u školu. Roditeljima poručujemo da i dalje rađaju ovako divnu dečicu i da nam ih šalju“, rekla je čestitajući prvacima, vaspitačica Goranka Kragović.
Đaci drugog razreda pripremili su za nove drugare prigodnu priredbu, u kojoj su pokušali da ih ubede da nema razloga da se brinu i da je škola toliko moćna, da može da popravi čak i strašnog vuka i zlu vešticu.

Comments

Pročitaj još