Počeo sastanak Vučića, Tačija i Mogerini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Hašim Tači razgovaraju u Briselu o nastavku dijaloga Beograda i Prištine. Domaćin radnog doručka je visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini.

Kako je saopšteno, dvojica sagovornika razmeniće mišljenja o nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ali će razgovarati i o tome kada i kako će početi nova faza razgovora.

U Briselu kažu da će predstojeći sastanak Vučića i Tačija, uz posredovanje visoke predstavnice EU, biti “neformalne prirode”, bez eventualnih “konačnih rešenja”, a u cilju “konsultacija i nastavka započetih priprema na pokretanju nove faze dijaloga”.

Tokom prethodnog sastanka, početkom jula ove godine, dve strane su se dogovorile da počnu sa pripremama za otvaranje “nove faze dijaloga”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tada je najavio da će se ona baviti “suštinskim stvarima” i dugoročnim rešavanjem odnosa Srba i Albanaca, a u međuvremenu je u srpskoj javnosti pokrenuo unutrašnji dijalog.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."