• Početna>
  • Vesti>

Objavljena konačna lista kandidata za odbornike i gradonačelnike

Centralna izborna komisija je objavila konačnu listu kandidata za odbornike i gradonačelnike koji će se takmičiti na lokalnim izborima 22. oktobra.
Srpska lista je kandidovala gradonačelnike u deset opština sa srpskom većinom, a pored ovih opština Srpska lista će imati kandidate za odbornike i u jedanaest opština u kojima Srbi nisu većinsko stanovništvo.

U Kosovskoj Mitrovici kandidati za gradonačelnika su Goran Rakić ispred Srpske liste, dva predstavnika albanskih partija a ispred GI SDP kandidat je Oliver Ivanović.

Na listi kandidata za odbornike u opštini Kosovska Mitrovica Srpska lista je između ostalih kandidovala dr Marinu Petrović, prof. dr Milovana Krivokapića, prof. dr Dejana Gurešića, dr Danicu Radomirović, dr Nebojšu Milanovića, Ivana Zaporožca, Jasminu Dedić.

Na listi Olivera Ivanovića pored njega kandidati za odbornike su i Srđan Đorđević, Stanko Adžić, Milica Pačariz, Habiba Buševac, Adelina Rašiti i ostali.

Što se opštine Zvečan tiče, za mesto gradonačelnika Srpska lista je kandidovala dosadašnjeg gradonačelnika Vučinu Jankovića, a kandidati za odbornike su Ivan Todosijević, dr Ivan Vasić, dr Eva Vitić, prof. dr Biljana Jaredić, Blagica Radovanović.

Na ove izbore prvi put se prijavila i građanska inicijativa “Za naš Zvečan” koju predvodi dr Dragiša Milović koji je ujedno kandidat za gradonačelnika, a na listi kandidata za odbornike između ostalih nalaze se Časlav Sofronijević, Dragan Mlađović, Zoran Gvozdić.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još