• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Sprečite dalje kršenje prava Bogdana Mitrovića

Direktor Kancelarije zaKiM Marko Đurić upozorio je privremene institucije samouprave u Prištini da će,” ukoliko ne budu poštovana elementarna ljudska prava Bogdana Mitrovića, kojeg je policija doslovno kidnapovala prilikom posete Mušutištu, po lažnoj, banditski konstruisanoj optužnici za navodne ratne zločine, biti ispitana mogućnost za utvrđivanje krivične odgovornosti osoba koje su uključene u njegov progon”.

“Delegaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u kojoj su bili zvaničnici Kancelarije i advokati, danas nije bilo omogućeno da poseti pritvorenika, iako je dobijena sva potrebna dokumentacija za realizovanje te posete, i niko nije toliko naivan da poveruje da je reč o samovolji obezbeđenja zatvora u Podujevu” navedeno je u saopštenju direktora Đurića.

“Posete zatvorenicima su, podsećam, dozvoljavane i u vreme vladavine najozloglašenijih diktatorskih režima širom sveta, a privremene vlasti u Prištini su danas jasno demonstrirale kakvo društvo žele da stvore – a to je društvo u kojem će Srbi biti žrtve aparthejda, pravnog i svakog drugog nasilja.

Ako Priština misli da će ovakvo diktatorsko postupanje doneti išta dobro albanskom narodu na Kosovu i Metohiji ili separatističkim ambicijama njihove političke elite, onda se grdno varaju, jer ovakva praksa može samo dovesti do eskalacije međuetničke mržnje i nepoverenja na Kosovu i Metohiji, od čega korist ne mogu imati ni jedan ni drugi narod.

Svedoci smo najbrutalnije hajke jednog institucionalnog sistema protiv nedužnog čoveka, čija je jedina krivica to što je Srbin i što neće da se pomiri sa činjenicom da je organizovana družina uzurpatora nasilno zaposela srpske kuće i imanja u opštini Srbica i brojnim drugim opštinama širom Kosova i Metohije.

Još jednom naglašavam da je poslednji trenutak da predstavnici međunarodnih institucija na Kosovu i Metohiji reaguju kako bi se sprečilo dalje kršenje ljudskih prava Bogdana Mitrovića” naveo je Marko Đurić.

Comments

Pročitaj još