Mitrović danas pred sudijom u Prizrenu

Uhapšeni Bogdan Mitrović biće saslušan danas u Osnovnom sudu u Prizrenu, pre isticanja policijskog pritvora od 48 sati, koji mu je izrečen nakon hapšenja u Suvoj Reci.
Mitrovića će od optužbi kosovskog tužilaštva, da je navodno počinio krivično delo “ratni zločin protiv civilnog stanovništva”, braniti advokat Dejan Vasić.

Vasić je juče posetio Mitrovića u pritvoru u Prizrenu, a RTS-u je preneo da će se Mitrović pred sudijom pojaviti u 8.30.
“Mitrović sumnja da je sve ovo što mu se dešava maslo njegovog prvog komšije, koji već godinama uzurpira njegovu imovinu i koji već godinama sprečava Srbe da se u selo Mušutište vrate. Mitrović i njegova porodica su bili ugledni Srbi u selu i on je bio zadužen za pregovore i dogovore, vezano za povratak Srba”, rekao je Vasić.

Po njemu, hapšenje Bogdana Mitrovića predstavlja matricu koju Srbi koji žive na Kosovu dobro poznaju.

“Ovo je nešto što se često dešava i nešto što može da se desi svakome od nas. Međutim, ono što mene brine jeste ćutanje Euleksa u odnosu na ovaj predmet”, rekao je Vasić.

“Nije da nemam poverenja u lokalno tužilaštvo, u lokalni sud, međutum, misija Euleksa je baš zbog toga osnovana, da oni problemi koji su politički i oni koji imaju neku težinu vezanu za rat, budu procesuirani, pre svega, od sudija te misije”, dodao je Vasić.

Sedamdesetčetvorogodišnji Mitrović iz Sopine, uhapšen je u ponedeljak tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu Crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.

Kosovska policija je akciju izvela po okončanju liturgije u porušenoj pravoslavnoj crkvi i nakon što su raseljeni obišli svoja napuštena imanja u Mušutištu. Na izlasku iz Suve Reke, specijalci sa fantomkama izveli su Bogdana Mitrovića iz autobusa.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv Mitrovića 18. jula ove godine, zbog, kako je navelo, krivičnog dela “ratni zločin protiv civilnog stanovništva”.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još