Srpska lista zahteva momentalno oslobađanje Mitrovića

Današnje hapšenje Bogdana Mitrovića u Mušutištu bez ikakvih osnova i dokaza predstavlja metod kojim Albanci žele da zastraše Srbe na Kosovu i Metohiji, ali i da odvrate od povratka sve koji su silom proterani sa vekovnih ognjišta, stav je Srpske liste iznetom u saopštenju za javnost.
“Zahtevamo od kosovskih institucija da Bogdana Mitrovića momentalno oslobode, a međunarodne predstavnike da se uključe u ovaj slučaj kako bi se sprečilo maltretiranje nevenog čoveka u osmoj deceniji života.
Svake godine smo svedoci kako Srbe u Mušutištu kamenuju, linčuju, maltretiraju… a međunarodni predstavnici nemo posmatraju kršenje ljudskih i građanskih prava, pitamo se da li su ovo evropske vrednosti koje ti isti predstavnici uspostavljaju na Kosovu i Metohiji”, stoji u saopštenju.
Iz Srpske poručuju da Srpski narod na Kosovu i Metohiji neće biti zastrašen ovakvim ponašanjem i nastavićemo da se svim političkim i demokratskim sredstvima borimo za to da se glas o zlodelima nad našim narodom čuje što dalje.
“Nećemo dozvoliti da se nad Srbima koji su preostali da žive na Kosovu i Metohiji sprovodi bilo kakvo nasilje i uvereni smo da ćemo u svojoj borbi za dostojanstven život nastaviti da dobijamo svu podršku naše države Srbije”ističu u Srpskoj listi.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."