Dodeljene nagrade učesnicima pesničkih susreta na manifestaciji “Sokolica 2017”

Večeras su pred mnogobrojnom publikom u porti Crkve Sveti Djordje u Zvečanu na praznik Velika Gospojina, za sve ljubitelje poezije i sve posetioce Medjunarodne kulture manifestacije”Sokolica 2017″ održani pesnički susreti. Ovo je 21. okupljanje eminentnih pesnika iz zemlje i regiona ali i naših zavičajnih pesnika koji su se najboljim ostvarenjima i najlepšim , pažljivo biranim stihovima predstavili večeras publici.Ovi ljudi su uvek raspoloženi da ovoj manifestaciji poklone najbolje, a domaćini i organizatori njima tradicionalno nagrade.Tako je žiri  odlučio da” Pesničku povelju” ove godine poneseMomir Dragićević iz Kruševca a nagradu “Pesničko uspenije” Radomir Ugljarević.

Da pesnički susreti budu prožeti i pesmom ,potrudili su se članovi KUD”Zvečan” koje je i organizator .Pevačka grupa je pažljivo odabranim repertoarom i izvedbom oduševila publiku. Etno veče je organizovano u nastavku gde je produžen raznovrstan program KUD’a Zvečan, prezentacija jela domaće kuhinje sa naših prostora, degustacijom domaće rakije i vina ali i predstavljanjem etno motiva vezanih za naš kraj. Adekvatan ambijent za tu namenu je etno restoran Zavičaj  a  domaćini i osoblje  su dali svoj doprinos u organizaciji  ovog dogadjaja.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."