Na Kosovu i Metohiji samo OŠ”Branko Radičević” za sada uvodi es dnevnike

 

Pilot projekat eProsveta i servis esDnevnik, strateški je projekat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Vlade Srbije, koji ima za cilj podizanje nivoa digitalne zrelosti škola i uspešnu digitalnu transformaciju  obrazovanja koja će učenicima, nastavnicima i roditeljima omogućiti brže dolaženje do informacija i zamenu dosadašnjeg papirnog oblika vođenja evidencije.
Kako bi se obezbedila veća objektivnost u ocenjivanju nastavnici mogu da vide samo ocene iz svog, ali ne i iz drugih predmeta.

Roditelji mogu u svakom trenutku da pristupe podacima iz dnevnika i to samo za svoje dete a esDnevnik ima najviši nivo zaštite podataka, koji se čuvaju na serveru u Srbiji. Obezbeđeni su i dvadesetčetvoročasovni fizički nadzor sistema, korisnička podrška i sistem obuka i pomoći korisnicima.

Prvi elektronski dnevnici na Kosovu i Metohiji će biti u funkci ji za sada samo u školi “ Branko Radičević” jednoj  od 60 škola u Srbiji, gde startuje ovaj pilot projekat.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."