Đurić: Tahiri zadnja osoba koja nekog može da optužuje za laž

Povodom vi[e iyjava koje je u poslednjih nekoliko dana dala ministarka za dijalog u kosovskoj vladi Edita Tahiri, direktor Kancelarije ya Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da je Tahiri “poslednja osoba koja nekoga može da optužuje za laž” i podseća da je Evropska unija u više navrata morala da je obuzdava zbog širenja dezinformacija o sadržaju i ishodima razgovora u Briselu,

“Takođe, apsurdno je i da gospođa Tahiri, kao neko ko važi za jednog od najtvrdokornijih i najekstremnijih političara u Prištini, bilo koga stigmatizuje kao šovinistu, jer ako danas u regionu postoji država čiji politički kurs nije zasnovan na šovinističkim idejama, onda je to Srbija. Upravo je zbog neobuzdanog i nepristojnog ponašanja, kakvo pokazuje i u poslednjim istupima u javnosti, gospođi Tahiri bilo rečeno da napusti sastanak u Briselu, kako ne bi kvarila konstruktivnu atmosferu u dijalogu”, podseća Đurić u saopštenju za javnost.

On dodaje da bi Tahiri, umesto da tvrdoglavo insistira na stvaranju nepoverenja i straha kod svojih sunarodnika, trebalo da se konstruktivno uključi u dijalog o budućnosti regiona i srpsko-albanskim odnosima, ali i da prestane da mantra o neophodnosti da Srbija prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, jer se to nikada neće dogoditi.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."