Srpska lista predala listu kandidata za gradonačelnike i odbornike

Predstavnici Srpske liste predali su Centralnoj izbornoj komisiji listu kandidata za gradonačelnike i odbornike za predstojeće lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, koji će se održati 22.oktobra.

“Ovi odgovorni, vredni,hrabri i čestiti ljudi će se u naredne četiri godine boriti za bolji život Srba na ovim prostorima , uz snažnu podršku građana, ali i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije. Duboko verujem i uveren sam da će građani podržati Srpsku listu i sve njene kandidate u svim opštinama , jer je Srpska lista jedina garant ostanka i opstanka Srba na ovim prostorima”, naveo je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Srpska lista će imati kandidate za gradonačelnike u svih 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom i ujedno kandidate za odbornike u tim opštinama.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je kandidat za predsednika opštine Severna Mitrovica, Zoran Todić za Leposavić,
Vučina Janković za Zvečan, a Stevan Vulović za opštinu Zubin Potok. Kandidat za gradonačelnika opštine Štrpce je Bratislav Nikolić, Strahinja Spasić za Klokot, Gradimir Mikić za Ranilug, Dragan Petković za Parteš – Pasjane, Svetislav Ivanović za Novo Brdo, a kandidat za gradonačelnika Gračanice je Srđan Popović.

Pored odborničkih kandidata u srpskim sredinama, Srpska lista će imati kandidate za odbornike u još 11 opština u kojima Srbi nisu većina i to u centralnom Kosovu u opštinama Priština, Lipljan, Kosovo Polje, Obilić i Vučitrn, zatim u Metohiji u opštinama Peć, Istok, Klina i Orahovac, kao i u Pomoravlju u Gnjilanu i Kamenici.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."