Rakić: Srpska lista jedina prava politička organizacija koja zastupa interese Srba

Večeras u ponoć ističe rok za prijavljivanje političkih subjekata za kosovske lokalne izbore, koji će biti održani 22. oktobra.
Srpska lista je saopštila da će danas u 17 časova Centralnoj izbornoj komisiji predati kandidature za gradonačelnike i odbornike za predstojeće lokalne izbore za 10 opština sa srpskom većinom i 11 opština u kojima je srpsko stanovništvo manjinsko.
“Ovim potezom želimo da upotpunimo političku snagu i ojačamo Srbe na Kosovu i Metohijim kako bi mogli institucionalno da se bore za ostvarivanje svojih prava u narednom period”, izjavio je za Radio Kosovska Mitrovica Goran Rakić predsednik Srpske liste.
On kaže da očekuje ubedljivu pobedu Srpske liste, jer je program Srpske liste bio apsolutno prihvaćen od strane građana na prethodnim parlamentarnim izborima i uz to pokazao da je ova lista jedina prava poolitička organizacija, koja zastupa interese Srba i koja ima punu podršku Vlade Republike Srbije j predsednika Aleksandra Vučića .
Iz Srpske poručuju biračima da će, kao i dosad, među njihovim kandidatima biti mesta isključivo za časne i poštene ljude, ljude domaćine kojima je dobrobit srpskog naroda važnija od njihovih ličnih interesa.
Lokalni izbori na Kosovu biće održani 22. oktobra, a rok za prijavu stranaka ističe u ponoć.
Predizobirna kampanja za kosovske lokalne izbore počeće od 21. septembra i trajaće do 20. oktobra.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."