UNS: Kazniti napadače na Parima Olurija

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu osuđuje jučerašnji brutalni fizički napad na istraživačkog novinara i direktora portala “Insajderi” Parima Olurija u Prištini i traži od nadležnih da otkriju ko su napadači i nalogodavci.

Kako je UNS-u potvrđeno iz Asocijacije profesionalnih novinara Kosova (AGPK), Olurija su sinoć oko 22 sata na ulici pretukla trojica nepoznatih napadača dok se sa suprugom vraćao kući.

Olurijeva supruga, kako navode kolege iz APMG-a, od straha se onesvestila, pa su nakon napada i ona i Parim Oluri odvezeni u bolnicu. Policija je došla na mesto događaja i istražuje slučaj, navedeno je u saopštenju UNS-a.

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."