Prekinuta sednica kosovske skupštine

I današnja sednica kosovske skupštine je prekinuta jer se nisu pojavili predstavnici koalicije oko Demokratske partije Kosova, kao ni poslanici manjinskih stranaka, javlja dopisnik RTS-a.

Dva meseca od izbora i nedelju dana od početka konstituisanja kosovske skupštine traje blokada formiranja institucija.

Glauk Konjufca iz Pokreta “Samoopredeljenje” je pre prekida sednice rekao da je problem koalicije oko DPK to što nemaju dovoljnu podršku poslanika da bi izabrali Kadrija Veseljija za predsednika parlamenta, iako tvrde da su na izborima odneli pobedu.

Smatra da je skupština talac DPK. “Pozivamo sve da se založe za formiranje skupštine, da se poslanici koalicije oko Demokratske partije vrate u skupštinu i da ne predlože Kadrija Veseljija već drugog kandidata za predsednika skupštine”, naveo je Konjufca.

Predsedavajući skupštine najavio je da će naknadno da obavesti poslanike i javnost o nastavku konstitutivne sednice.

Ovo je bio četvrti pokušaj konstituisanja parlamenta. Bez izbora predsednika i potpredsednika – skupština nije konstituisana.

 

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."