Tahiri: Nastavak dijaloga u Briselu ima prioritet

Kosovo ima agendu internih i eksternih prioriteta, koje treba rešavati u korist građana i jačanja vladavine, poručuje ministarka za dijalog sa Beogradom u odlazećoj kosovskoj vladi Edita Tahiri.

Edita Tahiri je izjavila da je za Prištinu trenutno glavna stvar hitno stvaranje novih institucija, a potom, jedan od prioriteta biće nastavak razgovora u Briselu.

“Kosovo ima agendu internih i eksternih prioriteta, koje treba rešavati u korist građana i jačanja vladavine. Upravo dijalog sa Srbijom, deo je tih prioriteta”, rekla je Tahirijeva a prenose prištinski mediji.

“Dijalog u Briselu je među ovim prioritetima i važan je, jer je dijalog u interesu mira, dobrosusedskih odnosa i evroatlantske integracije za Kosovo”, navela je Tahirijeva.

Dijalog Beograda i Prištine nije vođen od marta ove godine. U međuvremenu su se u Briselu sastali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači.

Opredeljenje je da njih dvojica preuzmu vođenje dijaloga, uz pomoć Evropske unije.

 

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."