Situacija sa vodosnabdevanjem kritična Todosijević: Tokom dana pojačaće se isporuka vode ka severu

Situacija sa vodosnabdevanjem Kosovske Mitrovice, Zvečana i okolnih naselja je kritična, zbog smanjenog dotoka vode iz južnog dela grada. To je za Radio Kosovska Mitrovica potvrdio direktor JP “Vodovod Ibar” Miodrag Ralić.

Ralić kaže da je od subote prekinuto vodosnabdevanje zbog velike potrošnje,a da količina vode koja se isporučuje je 20 do 40 odsto od ukupne količine potrebne za sever.

Zvečan je u najkritičnijoj situaciji, jer su bazeni ispražnjeni, pa samim tim ne rade ni pumpe. Normalizacija vodosnabdevanja je neizvesna.

Todosijević: Direktor Vodovoda u Južnoj Mitrovici u telefonskom razgovoru obećao više vode tokom dana

Ministar lokalne samouprave Vlade Kosova u tehničkom mandatu i predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan Ivan Todosijević, telefonirao je direktoru kompanije Vodovod u južnom delu Mitrovice, koji je obećao da će tokom dana pojačati pritisak vode koja se isporučuje severu.

Todosijević je razgovarao i sa direktorom Vodovoda u Severnoj Mitrovici Midoragom Ralićem, koji je rekao da je u toku punjenje bazena za Zvečan, ali da zbog slabog pritiska, to može potrajati.

Podsetimo, tokom leta zabeleženo je više prekida u napajanju vodom, i smanjenim količinama koje se isporučuju, a zbog vrelih dana i  temperaturnog rekorda u Kosovskoj Mitrovici, sa juče izmerenih 40 stepeni, situacija je najkritičnija od početka leta.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."