Rakić: Nismo doneli odluku o stupanju u koalicije; Naši zahtevi jasni

Predsednik Srpske liste Goran Rakić u saopštenju dostavljenom medijima naglašava, a kako bi sprečio zlonamerno stvaranje konfuzije u javnosti,  da srpski politički predstavnici nisu doneli odluku o stupanju u “bilo kakve koalicije na Kosovu i Metohiji”.
Navodi da “Srpska lista podržava formiranje institucija na Kosovu i Metohiji u skladu sa voljom građana izraženom na izborima, očekujući da politički akteri što pre stupe u dijalog o formiranju nove parlamentarne većine, u kojima je naša stranka spremna da učestvuje kako bi predstavila očekivanja i zahteve srpskog naroda”.
Rakić dodaje da Srpska lista neće ni na koji način koristiti trenutni odnos snaga u albanskom političkom korpusu kako bi doprinela destabilizaciji prilika, već će učiniti sve u svojoj moći da trenutna politička kriza bude prevaziđena.
“Naši sunarodnici su nas birali kako bismo se na odgovoran način i bez ikakvih trulih kompromisa borili za interese Srba i drugih građana Srbije na Kosovu i Metohiji i to ćemo i činiti.
Naš odnos prema pojedinim albanskim strankama u predstojećem periodu zavisiće isključivo od toga da li će pokazati razumevanja za probleme i htenja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a naši zahtevi su jasni i iza njih su ubedljivom većinom stali naši sunarodnici na poslednjim izborima” zaključuje se u saopštenju predsednika Srpske liste Gorana Rakića

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."