• Početna>
  • Vesti>

Petković: Trepča je simbol otpora i opstanka srpskog naroda na KiM

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković je povodom Dana rudara poručio da država Srbija čvrsto stoji uz „Trepču“ i rudare i da će se izboriti da sačuva „Trepču“ i da od tog cilja ne odustaje.

“Dan rudara koji se proslavlja u celoj Srbiji, od posebnog je značaja, ovde, na Kosovu i Metohiji,upravo zbog toga što veliki Kombinat ‘Trepča’ predstavlja žilu kucavicu ekonomskog razvoja za srpski narod na severu Kosova i Metohije”, rekao je Petković na proslavi Dana rudara u Leposaviću.

On je dodao da je “Trepča” važna , ne samo iz ekonomskog razloga, već što decenijama predstavlja simbol otpora i opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

“Još malo će 20 godina kako se ‘Trepča’ suočava sa najrazličitijim izazovima, ali i pored tih izazova, koji pre svega, idu u pravcu Prištine da otme ‘Trepču’, ‘Trepča’ uspešno funkcioniše i iz godine u godinu se povećava obim proizvodnje@, istakao je Petković.

On je naglasio da je život rudara težak, ali život rudara na Kosovu i Metohiji je dodatno otežan, jer rudar ovde osim što se bori sa silom prirode kada uđe u jamu, bori se i sa silom bezakonja i nepravde koja dolazi iz Prištine.

“Mi znamo naš cilj i od njega ne odustajemo, a to je da sačuvamo naš narod ,ovde, na Kosovu i Metohiji i da sačuvamo ‘Trepču’. Poznato je koji napor ulaže Vlada RS i predsednik Srbije da se sačuva ‘Trepča’, ne samo u političko-pravnom smislu, kao što je bila odluka da se ponište svi akti koje je donela Priština, već i kada je reč o unapređenju rada rudara i ekonomskom prosperitetu svih radnika”, kazao je Petković.

Čestitajući Dan rudara, poručio je da država Srbija stoji čvrsto uz svoju „Trepču“ , uz svoje rudare i narod na Kosovu i Metohiji,i “da ćemo zajedno da se borimo i izborimo da sačuvamo ‘Trepču’ koja je bila naša i naša će i ostati”.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još