• Početna>
  • Vesti>

U Prištini danas sahrana penzionisanog novinara Mihaila Stojakovića

Penzionisani novinar Mihailo Stojaković preminuo je dana 01.08.2017 u Pančevu. Sahrana će se obaviti danas u 12 časova i 30 minuta na prištinskom groblju u porodičnoj grobnici.

Mihailo Stojaković rodjen je 09.05.1929 godine u selu Miloševu kraj Prištine.

Svoj radni vek započinje na izgradnji rudnika Kososvo u Obiliću,nastvalja ga, kratko, kao učitelj u Miloševu i Prištini.

Završio je visoku generalštabnu školu. Studirao je na Pravnom fakultetu u Prištini.

Od pedesetih godina prošlog veka bavi se novinarstvom,publicistikom i društvrnim radom, najviše u svojem matičnom prištinskom Jedinstvu, gde je obavljao različite funkcije od novinara do urednika,glavnog urednika,upravnika novinarske škole, zamenika generalnog direktora ali i kao saradnik Radio Prištine, dopisnik sa Kosova i Metohije uglednih beogradskih štampanih i elektronskih medija kao Politika, Politika Ekspres, Tanjug, Frankfurtskih Novosti izdanje na srpskom jeziku, Radio Beograd i dr. Obavljao je odgovorne funcije u Udruženju Novinara Kosova, Srbije i Jugoslavije.

Za svoj rad više puta je nagradjivan. Nosilac je ordena Rada SSRNJ i drugih vojnih i civlnih odlikovanja. Posebno su mu omiljene bile nagrade za reportaže sa Kosova i Metohije koje su ga proslavile.

I kao penzioner bavio se novinarstvom i društvenim radom. Uredjivao je list Borac iz Rakovice, časopis udruženja učesnika svih ratova Opstine Rakovica.

Poslednje godine svog života proveo je u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još