• Početna>
  • Vesti>

Studenti: Apostolova ne brine za nas, već za svoju poziciju

Studenti Univerziteta u Prištini sa privremnim sedištem u Kosovskoj Mitrovici nisu iznenađeni ponašanjem predstavnice Evropske unije na Kosovu i Metohiji, koja je donela odluku da povuče sredstva za izgradnju zgrade Univerziteta, navode u saopštenju Nemanja Biševac, student prorektor i Ivan Virijević, predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

“O tome koliko gospođa Apostolova, kako kaže “brine za studente i profesore” govore njena dela bolje od njenih reči. I to nije nikakva novina za nas. Jesmo mladi, ali pamtimo. I kada su 1999. godine nas, naše profesore i Univerzitet proterivali iz Prištine međunarodni predstavnici su ćutali. I kada, danas, kosovske vlasti ne priznaju naše diplome, međunarodni predstavnici ćute.

Pa neka ćute i sada, a ne da licemerno govore o nekakvoj brizi za studente i profesore. Mi smo najiksrenije zahvalni gradonačelniku Rakiću i njegovom timu koji su podržali projekat izgradnje zgrade Univerziteta, jer nam je ona potrebna, ali isto tako u situaciji kada neko želi da se igra političkih igara, pod maskom brige za studente, pružamo punu podršku gradonačelniku Rakiću da ne podlegne pod političkim pritiskom.

Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici stvara generacije slobodoumnih, sposobnih i odgovornih građana zahvaljujući predanom radu naših profesora i podršci naše države Srbije. Svaka pomoć je dobrodošla, a svaka ucena mora naići na odbijanje, pa ma od koga dolazila”, navodi se u saopštenju.

 

Comments

Pročitaj još