Kancelarija za KiM osudila incident u kom je zapaljen auto Olivera Ivanovića

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje noćašnji incident u Kosovskoj Mitrovici u kome je zapaljen automobil Olivera Ivanovića, koji je još jedan je u nizu pokušaja da se kod građana srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji izazove nemir, strah i nesigurnost i podstakne dalje nasilje.

Prošlo je samo dva dana kako je zapaljen automobil doktora Dragiše Milovića, delo za koje, kao i u većini slučajeva do sada, nema naznaka da će počinioci biti pronađeni i privedeni pravdi, što potvrđuje nesposobnosti ili izostanak želje Prištine i dela međunarodne zajednice da se stvore uslovi za bezbednost građana i održivi suživot na Kosovu i Metohiji.

Nečinjenje i odsustvo odlučne reakcije nadležnih znači odobravanje i podršku ovakvim aktima i onima kojima do mira i prosperiteta na Kosovu i Metohiji nije stalo.

Pozivamo Prištinu, međunarodnu zajednicu i sve odgovorne za bezbednost na Kosovu i Metohiji, da konačno ulože ozbiljne napore kako bi se obuzdalo nasilje i obezbedili uslovi za siguran i bezbedan život svih građana u pokrajini, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments