• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Mir i sigurnost preduslov normalizacije života na KiM

Srpska lista najoštrije osuđuje incidente kojima neko pokušava da unese nemir među Srbe na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju koje je medijima danas prosledila Srpska lista.

“Očigledno je da nekima smeta mir koji smo teškom mukom izborili u prethodnom periodu, i da im nedostaje prostor za lov u mutnom. Pozivamo sve nadležne institucije da pojačaju svoje angažovanje i osiguraju bezbednost građana jer su mir i sigurnost preduslov normalizacije života na Kosovu i Metohiji”, navodi se u saopštenju.

Srpska lista kao politički predstavnik Srba sa Kosova i Metohije, poziva neodgovorne opozicione političare u Beogradu da ne koriste napade na Srbe na Kosovu i Metohiji za svoju promociju “jer je to više nego sramno ponašanje”.

“Dok smo mi, Srbi, trpeli šikaniranja, politikant Janković se sa pozicije zaštitnika građana proglasio nenadležnim, jasno poručujući da za njega Kosmet nije deo Srbije. Sada, kada se sprema za izbore pokušava da svojim sramnim izjavama dobije par poena, na razmišljajući o mogućim posledicama svojih izjava”, ističe se u saopštenju.

“Zato”, dodaje se dalje u saopštenju, “pozivamo dotičnog gospodina da svoje političke parole sačuva za kampanju, jer građanima sem priče i parola nema šta da ponudi, i podsećamo politikanta Jankovića da za razliku od njega koji nikada nije kročio na Kosmet i koga niko od Srba sa Kosova i Metohije nije ni video, da je predsednik Aleksandar Vučić svojim
radom zadobio poverenje građana na Kosovu i Metohiji i dobio više od 80% glasova u srpskim sredinama na Kosmetu na poslednjim izborima.”

Comments

Pročitaj još