Brnabić i ambasadorka Indije o KiM i investicijama

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorkom Republike Indije Narinder Čauhan o daljem razvoju ekonomske saradnje i podršci Indije politici Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

Ambasadorka Čauhan je naglasila da se Indija protivi članstvu Prištine u međunarodnim organizacijama, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

U godini kada Srbija i Indija obeležavaju 70 godina od uspostavlanja diplomatskih odnosa, Brnabićeva je istakla značaj tradicionalnih i prijateljskih odnosa dve zemlje i posebno zahvalila na podršci Indije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, dodaje se u saopštenju.

Predsednica Vlade i ambasadorka Indije razgovarale su o ekonomskoj i privrednoj saradnji i mogućnostima za nove investicije i projekte. Čauhan je predstavila projekat “Digital Indija” koji ta zemlja sprovodi i ponudila pomoć i saradnju indijskih i srpskih kompanija u oblasti digitalizacije i IT sektora, budući da su upravo to prioriteti u radu Vlade Srbije.

Ambasadorka je izdvojila tehnološki park u Inđiji kao jednu od najvažnijih indijskih investicija u Srbiji.

Premijerka Brnabić i ambasadorka Čauhan su istakle značaj razvoja saradnje u oblasti turizma, kao i u oblasti kreativne i filmske industrije. Očekuje se da u narednom periodu Srbiju poseti indijska delegacija kako bi se razgovaralo o konkretnim projektima u oblasti filmske produkcije.

Takođe, razgovaralo se i o potencijalima za saradnju u oblasti proizvodnje traktora, infrastrukturnih projekata, kao i saradnji odbrambenih industrija.

 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još