Arlov: Nikoli stipendija od 100 evra

U organizaciji Odbora za pomoć Srbima na KIM i Udruženja roditelja sa posebnim potrebama “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice uručena je pomoć za školovanje 12-godišnjem Nikoli Pešiću iz Kosovske Mitrovice. Pomoć od 100 evra, obezbedio je Nenad Jeftenić iz Šipova, koji već dugo godina radi i živi sa porodicom u Portorožu.

Dvanaestogodišnji Nikola Pešić, koji je još kao mali ostao bez majke i sa ocem, bratom i sestrom živi u teškim uslovima, ne krije sreću što je dobio stipendiju i kaže da će novac upotrebiti na najbolji način.

„Zahvaljujem se svima iz ovog Udruženja a od tog novca ću prvo kupiti kopačke, pošto treniram i volim fudbal“, rekao je Nikola.

Otac Nikolin Radiša se zahvalio narodu iz Republike Srpske, kao i Nenadu Jefteniću.

Ovo je prva akcija nedavno forrmirana u Udruženju roditelja „Podržime“, koje je nastalo uz podršku odbora Udruženja za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Banja Luke.

„Znam da Nikoli nedostaje ono što mi ne možemo da mu pružimo ali bar na neki nači da mu pomognemo da on tih 100 evra iskoristi za neke svoje potrebe, knjiga ili patike. Ja se zahvaljujem Arlovu koji je uz nas od početka, nadam se da ćemo i dalje sarađivati“, rekla je Ivana Rakić predsednik udruženja „Podrži me“.

„Odbor Udruženja za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji već duži niz godina pokušava da pomogne srpskom narodu, naročito srpskoj deci kao i srpskom opstanku na KiM. Danas smo ovde da uručimo pomoć našeg Nenada Jeftenića iz Portoroža iz Slovenije koji je izrazio želju da pomogne bar jedno srpsko dete, sa mesečnom stipendijom od 100 evra, kako bi pomogao njegovo školovanje. Ovo je četvrta stipendija koja se dodeljuje preko našeg odbora za srpsku decu na Kosovu i Metohiji“, naglasio je predsednik Udruženja iz Banja Luke Milorad Arlov.

Humani ljudi iz Republike Srpske dugi niz godina raznim akcijama pomažu kako kažu bratski narod u južnoj srpskoj pokrajini.

Comments

Pročitaj još