Mladi Zvečanci dobili grantove za samozapošljavanje

Na osnovu projekta, koji finansira pokrajinsko ministrastvo rada i socijalne zaštite, 14 lica sa evidencije Nacionalne Službe za zapošljavanje u opštini Zvečan dobilo je po 1680 evra, za samozapošljavanja.
Tijana i Nenad ne kriju zadovoljstvo što su dobili sredstva za samozapošljavanje i kako kažu drago im je što će pokrenuti sopstveni posao.

Da bi do ovoga došli prošli su odredjene treninge i predali dobre biznis planove.

Uz zahvalnost opštini Zvečan i gradonačelniku Vučini Janković Tijana ističe da će sredstva iskoristiti za pokretanje posla u sopstvenoj struci. Tijana, fizioterapeut po profesiji nada se boljem životu i prosperitetu.

Nenad ističe u prvi plan razvoj posla i zapošljavanje nove radne snage. Prema njegovim rečima to koliko znači njemu lično toliko je bitno i za samu opštinu Zvečan.

„Veliko je zadovoljstvo da opština Zvečan danas može da podeli grantove za početak biznisa – takozvane start-up biznise za 14 korisnika sa teritorije opštine Zvečan. Time pored razvoja biznisa pomažemo i podstičemo dodatno zapošljavanje u Zvečanu“, rekao je gradonačelnik Zvečana Vučina Janković.

Jankoviće je rekao i da je većim brojem zaposlenih u opštini i sama opština jača i iskazao nadu da će i u narednom periodu biti ovakvih donacija i pozvao sve zainteresovane da se informišu i obrate za pomoć.

Grantove za samozapošljavanje obezbedilo je pokrajinsko ministarstvo rada i socijalne zaštite u saradnji sa opštinom Zvečan.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još