Dom zdravlja u Štrpcu dobio novo sanitetsko vozilo

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Slađana Marković-Stojanović obišla je danas Dom zdravlja u Štrpcu i tom prilikom je uručila sanitetsko vozilo, čija je sredstva za nabavku obezbedila Kancelarija za KiM.

Pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju institucijama u južnoj srpskoj pokrajini odvija se permanentno svih ovih godina. Za potrebe pacijenata u Sirinićkoj župi, Kancelarija za KiM predala je na upotrebu novo sanitetsko vozilo vredno oko 3 miliona dinara.

„Što se tiče opremanja i rada zdravstvenih ustanova na teritoriji Kosova i Metohije, Kancelarija za KiM ulaže napore da se stvori što efikasniji sistem rada i u tom smislu će biti transformacija zdravstvenog sistema, koja je najavljena. Ono što je jako važno je to da će biti novih zapošljavanja, zdravstvenih kadrova pre svega, i da će Dom zdravlja Štrpce dobiti još veće ingerencije, u smislu pokrivenosti primarnom zdravstvenom zaštitom, ne samo stanovnika Sirinićke župe, već će se proširiti i na Sredačku župu i Prizrenski okrug“, rekla je Slađana Marković-Stojanović.

V.D. direktora Doma zdravlja u Štrpcu dr Saša Krstičić, ističe da će novo vozilo umnogome olakšati prevoz pacijenata iz ove šarplaninske opštine do drugih zdravstvenih ustanova u centralnoj Srbiji.

„Ovom donacijom smo obogatili vozni park, obezbeženo je novo sanitetsko vozilo koje će služiti za transport naših pacijenata do centralne Srbije. Mi imamo veliki broj transporta za Beograd, Novi Sad i za druge udaljene lokacije gde se leče naši pacijenti. S obzirom da imamo veliki broj nezaposlenih lekara i drugih medicinskih radnika, proširivanje kapaciteta našeg delovanja na Sredačku župu i ostale teritorije dovešće do njihovog zapošljavanja i značiće mnogo za opstanak i ostanak našeg naroda na ovim prostorima“, naglasio je Krstičić.

Zahvaljujući Opštini za Dom zdravlja u Štrpcu nabavljen je i mamograf za preventivno otkrivanje raka dojki . Kancelarija za KiM obezbedila je i milion dinara za krečenje Doma zdravlja i ambulanti na prostoru Sirinićke župe.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još