Svetislav Ivanović protiv formiranja Vojske Kosova

Gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović, reagujući na pisanje pojedinih portala sa KiM, kaže da su njegovo prisustvo na smotri Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u  subotu, u Uroševcu, oni koji tradicionalno rade na razbijanju političkog jedinstva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji pokušali da predstave kao podršku formiranju takozvane kosovske vojske, što nije tačno.
„Naravno da ne podržavam formiranje tzv.Vojske Kosova, jer na KiM, po Rezoluciji 1244, mogu da budu razmeštene samo dve vojske: KFOR ili Vojska Srbije, ako njeno angažovanje zatraži KFOR“, precizirao je Ivanović u izjavi za RTV Puls.
Međutim, ako bi KBS, mimo međunarodnog prava i volje srpskog naroda na KiM, bile transformisane u nekakvu Vojsku Kosova, Ivanović bi, kako kaže, pozvao sve pripadnike srpskog naroda u KBS da napuste tu formaciju.
„KBS su formirane po zakonima privremenih institucija samouprave na KiM i mi, u interesu našeg naroda, ne možemo da ignorišemo njihovo postojanje, kao što ne ignorišemo ni postojanje kosovske policije“, rekao je Ivanović i ponovio da formiranje Vojske Kosova nije u interesu srpskog naroda, te da Srbi sa KiM nikada, i ni na koji način neće podržati njeno formiranje.
Kako je istakao, njegov predsednik je Aleksandar Vučić, i bez obzira na to da li bio na vlasti ili opoziciji, boriće se za da Kosovo i Metohija ostanu u sastavu Republike Srbije.
Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još