Đurić: Još jedan dokaz da nema pravde na KiM

Povodom sramotne odluke kosovskog Vrhovnog suda da se oslobodi jedan od ozloglašenih komandanata bivše OVK-a Sami Ljuštaku, za ratne zločine počinjene tokom 1999. godine, reagovao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je u izjavi za TV Most naglasio da kosovske institucije još uvek nemaju demokratski kapacitet i smelost da osude monstrume koji su počinili brojne zločine u ime pogubne veliko albanske ideje.

“Odluka Vrhovnog suda Kosova i Metohije pokazuje da u našoj južnoj pokrajni nema pravde ni za srpske, ali ni za albanske žrtve terora OVK-a. Pokazuje da se još uvek nastavlja sa praksom guranja pod tepih ratnih zločina i monstruoznih nepočinstava koje su počinjene u ime i za račun veliko albanske ideje. Pokazuje da tamošnje institucije nemaju kapacitet, da zasnovano na principima vladavine prava i demokratskih institucija izađu na kraj sa počinionima koji još uvek šetajući ulicama slobodno doprinose tome da društvo ostane podeljeno, posvađano i okrenuto ka prošlosti sukobima i etničkoj mržnji, umesto ka budućnosti i zajedničkom razvoju suživota”, rekao je Đurić.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još