• Početna>
  • Vesti>

Patrijarh Irinej: Vidovdan ispunjava snagom i darom Božjim

U porti manastira Gračanica održana je svečana liturgija povodom Vidovdana koju su služili Patrijarh srpski Irinej, vladika raško-prizrenski Teodosije i vladika Atanasije, uz sasluženje sveštenstva i monaštva Srpske pravoslavne crkve.

Liturgiji su prisustvovali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, pomoćnici direktora Kancelarije Dušan Kozarev i Ljubomir Marić, predsednik Srpske liste Slavko Simić, predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić, princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević, kao i veliki broj naših sugrađana i gostiju.

Patrijarh Irinej je nakon liturgije, u obraćanju okupljenom narodu, čestitao svima praznik. Kako onima koji su ovde, tako i svima širom Srbije i sveta.

– Ako ima dana kada svi zajednički mislimo, kada nešto zajednički osećamo, nešto što nas ispunjava snagom i darom Božjim, to je dan Vidovdana. Dan kada je srpski narod doživeo svoj Veliki petak, svoje veliko stradanje i veliko svoje raspeće. To stradanje i to raspeće traje do dana današnjeg. I trajaće dok bude ovog sveta – rekao je u svojoj besedi srpski Patrijarh.

 

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još