Sutra povratak dece iz Republike Srpske

Centralni ispraćaj 650 učenika i 50 profesora i nastavnika sa Kosova i Metohije, koji su bili gosti svojih vršnjaka u 14 gradova i opština Republike Srspke, zakazan je za sutra u 11.00 časova na stadionu u Šamcu.

Srećan put na centralnom ispraćaju poželeće im Predsednik Odbora za pomoć Srbima KiM Milorad Arlov, Ministar prosvete i kulture RS Dane Malešević i načelnik opštine Šamac Đorđe Miličević.
“Poželećemo im srećan put sa mesta gde smo ih dočekali pre sedam dana. Da pozdrave svoje porodice i drugare i čuvaju Kosovo Metohiju. Najveća zahvalnost porodicama i osnovnim školama RS koje se ugostile i ulepšale početak školskih letnjih praznika, pružili im gostoprimsvo i slobodu koju nemaju od svog rođenja na Kosovu i Metohiji. Iduće godine, u junu sedmi projekat dolaska srpske dece iz najugroženijih socijalnih porodica sa čitavog Kosmeta”, kaže predsednik Odbora za pomoć Srbima KiM Milorad Arlov.

Arlov takođe kaže da će sa članovima banjalučkog Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije od 25. do 28. juna prisustvovati obeležavanju Vidovdana u Gračanici, Gazimestanu, Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku, navodi se u saopštenju.

Šesti šrojekat, Spojimo srpsku decu Kosova i Metohije i Republike Srpske, organizovao je banjalučki Odbor za pomoć Srbima Kosova i Metohije u saradnji sa ministarstvom prosvete i kulture RS, kabinetom predsednika RS i Vlade RS, gradovima i opštinama RS, Kancelarijom za KiM vlade Srbije.

 

Izvor: TV Most

Comments