• Početna>
  • Vesti>

Počinje sa radom Kancelarija Udruženja roditelja “Podrži me”

Udruženje roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice otvoriće kancelariju u Nemanjinoj ulici, u ponedeljak 26. juna, u 11h.

Ovo udruženje osnovano je sa ciljem da roditeljima dece sa posebnim potrebama olakša prodor do institucija koje mogu da pomognu i olakšaju lečenje, ali i život ovakvim porodicama, kaže za Radio Kosovsku Mitrovicu osnivač i predsednica Udruženja Ivana Rakić.

“Mi tražimmo podršku institucija, škola, pojedinaca. Udruženje trenutno broji 50 roditelja sa područja severa Kosova i Metohije. U ove naše četiri opštine imamo toliko bolersne dece. Mi čak nismo ni uspeli da obevstimo sve roditelje o Udruženju. Ja sam kroz lični primer došla na ideju o osnivanju Udruženja. Naš glas se nekako slabo čuje, a ne bi trebalo da bude tako”, kaže Rakić.

Rakić napominje da je velika podrška odmah stigla od Odbora Vlade Republike Srpske za pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, koji im je ustupio prostorije u Bošnjačkoj mahali, u zgradi izgrađenoj sredstvima Vlade Republike Srpske. Ključeve će predstavnicima udruženja, u ponedeljak uručiti Milorad Arlov, predsednik tog Odbora.
Dosad, za pomoć su se obratili i gradonačelnicima Opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

” Cilj nam je da roditeljima obezbedimo svaku vrstu podrške – psihološku, finansijsku i pravnu. Kao pojedinci ne možemo mnogo tpoga da uradimo, ali ako se obratimo kao grupa ljudi, onda ćemo lakše prodreti do institucija i rešiti probleme sa kojima se roditelji dece sa posebnim potrebama suočavaju a koji nisu nimalo jednostavni”, kaže Rakić.

Ona napominje da jedini cilj koji roditelji imaju je da obezbede svojoj deci normalan život, lečenje i obrazovanje.

Comments

Pročitaj još