• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Naša pokrajina nikad u sastavu druge države sem Srbije

Lideru radikalnog albanskog pokreta „Samoopredeljenje“ i kandidatu za pokrajinskog premijera Kosova i Metohije Aljbinu Kurtiju nikada se neće ostvariti san da vidi našu južnu pokrajinu u sastavu ijedne druge države osim Srbije, stoji u saopštenju Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju povodom Kurtijeve izjave o pripajanju Kosova Velikoj Albaniji.
U saopštenju dalje stoji da je garant neostvarivosti tog sna, čitav srpski narod, jer Kosovo i Metohija je pokrajina Srbije.

“Osoba koja pretenduje na to da vodi Privremene institucije samouprave u Prištini, u skladu sa Rezolucijom 1244, ne bi smela sebi da dopusti neodgovorne izjave o promeni granica na Balkanu, jer bi to sasvim sigurno izazvalo povratak regiona u stanje nestabilnosti i sukoba.
Ukoliko Kurti zaista misli ono što predlaže, onda je on neko ko ne može biti razumna alternativa takozvanoj „ratnoj koaliciji“ na Kosovu i Metohiji, jer onaj ko najavljuje da će se zalagati za pripajanje južne srpske pokrajine drugoj državi jeste otvoreni promoter sukoba”, navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije dalje saopštavaju da će Vlada Srbije nastaviti da podržava Srpsku listu u nastojanjima da se na Kosovu i Metohiji očuva mir i uspostavi istinska demokratija, uprkos činjenici da je sa albanske strane u našoj južnoj pokrajini nažalost sve manje onih koji bi se uopšte mogli kvalifikovati za razgovor o takvoj viziji budućnosti.

Comments

Pročitaj još