Đurić u Republici Srpskoj sa decom sa KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvovaće sutra, 22. juna, u 12 sati, u Banjaluci, u zgradi Vlade Republike Srpske, prijemu za 650 dece sa Kosova i Metohije, koja su u sedmodnevnoj poseti vršnjacima iz Republike Srpske.

Prijemu će, pored direktora Đurića, prisustvovati visoki predstavnici Republike Srpske i predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Oko 650 dece iz Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka, Zvečana, Gračanice, Vučitrna, Srbice, Osojana, Kosovske Kamenice, Velike Hoče, Orahovca, Obilića, Lipljanja, Štrpca i Goraždevca borave u Republici Srpskoj od 17. do 24. juna, u okviru akcije „Spojimo srpsku decu KiM i Republike Srpske“. Deca su smeštena u oko 600 porodica, u 14 gradova Republike Srpske.

Organizator akcije je Odbor Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, u saradnji sa kabinetom predsednika Republike Srpske, Vladom Republike Srpske, Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i lokalnim samoupravama i osnovnim školama iz Republike Srpske. Za šest godina, koliko se realizuje ova akcija, Republiku Srpsku je posetilo oko 2.500 dece sa Kosova i Metohije.

Comments

Pročitaj još