Deca sa Kosova i Metohije oduševljena dočekom u RS

Deca sa Kosova i Metohije koja su u organizaciji banjalučkog Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije doputovala u Republiku Srpsku, smeštena su sinoć u porodice svojih vršnjaka u 14 opština i gradova.

“Deca su dobro podnela put, iako su neka od njih putovala i po 20 časova. Iz porodica nam javljaju da se deca osećaju dobro i da su se javili roditeljima, oduševljeni dobrodošlicom na centralnom dočeku u Šamcu, ali i u Banjaluci, Prijedoru, Bijeljini, Trebinju, Palama, Novom Gradu, Gradišci, Laktašima, Prnjavoru, Derventi, Modriči, Brodu i Petrovu”, rekao je Milorad Arlov, predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na KiM.

Njihovi domaćini, ali i republičke, gradske i opštinske institucije i osnovne škole pripremili su raznovrsne sadržaje tokom boravka u Srpskoj.

Tako će u utorak, 20. juna za njih biti organizovan Istorijski čas u Mememorijalnom centru Donja Gradina i Nacionalnom parku Kozara.

Svečani prijem za decu sa Kosova i Metohije u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci trebalo bi da bude održan u četvrtak 22. juna.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još