Rakić: Građani izabrali svoje predstavnike, prošlo vreme samozvanih lidera

Srpski narod je u nedelju jasno pokazao i izabrao ko želi da ga predstavlja u pokrajinskim privremenim institucijama, saopštio je član Glavnog i Izvršnog odbora Srspke napredne stranke i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.

“Vreme samozvanih lidera koji su ovaj narod vodili bez ijednog glasa podrške je napokon prošlost. A tom kvazi stručnjaku, bivšem političaru, a sada analitičaru, koji nikada nije dao tačnu prognozu, bi srpski narod na KiM pokazao sta misli, i o njemu, i o njegovom kredibilitetu, da je smeo da izađe na izbore sa svojom kombi strankom, pokretom, inicijativom, šta li je.. navodi Rakić u saopštenju.
Svestan toga, stalno perfidno i potunjeno podriva srpsko jedinstvo i relativizuje ovako veliki uspeh Srpske liste i države Srbije, ali i uz podršku svojih mentora pokušava da se nametne za učešće u vlasti, donošenju odluka u naše ime, iako nema nikakav politički legitimitet među Srbima na KiM.


Predlažem mu da to pokuša da ostvari sa svojim mentorima u Prištini, gde je i bio poslanik u dva mandata, u vreme pogroma Srba na Kosovu i Metohiji 2004. godine i vlade Ramuša Haradinaja, a Srbe neka ostavi da sami biraju svoje predstavnike. Srbi su i u nedelju potvrdili da žele da sa svojom Vladom u Beogradu i predsednikom Vučićem nastave politiku jedinstva i zajedničke borbe za srpske interese na KiM.
Žao mi je što Oliver Ivanović misli da je to pogrešno, iako mu nije smetala finansijska, diplomatska, politička i svaka druga podrška te iste države tokom nepravednog pritvora i procesa koji se vodio protiv njega prethodnih godina. Ali sve ovo više govori o njemu, nego o nama, Srbima na KiM i našoj državi Srbiji zaključuje u saopštenju medijija Goran Rakić, član Glavnog i Izvršnog odbora Srpske napredne stranke.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."