Počeo 23. Sabor kulturnog stvaralaštva Srbije

Svečanim otvaranjem likovne kolonije “Mladen Popović”, koja ove godine okuplja 14 umetnika iz regiona, Srbije I Kosovske Mitrovice, otvoren je 23. po redu Sabor kulturnog stvaralaštva Srbije koji se tradicionalno održava u Kosovskoj Mitrovici.

Sabor je svečano otvorio predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić istakao da je Kosovska Mitrovica administrativni, ali I kulturni centar, pre svega u očuvanju tradicije, culture I običaja.

“Ovaj festival ima dve jako bitne I važne uloge. Jedna od njih je da promoviše mladost, kulturu I lepotu našeg grada a ono što je najvažnije je da očuva našu postojanost na prostoru Kosova I Metohije”rekao je Spirić.

Direktor kulturnog umetničkog centra “Dragica Žarković” Miodrag Radomirović rekao je da je ovo jedan od najvećih festivala u regionu.

“Oni dolaze u Kosovsku Mitrovici, sa nama se druže, sa nama stvaraju, ali kada odu ostave nama svoje srce I svoje umetničke radove, I to je najlepši poklon koji dobijamo od bilo koga ko dođe u ovu sredinu I zato im od srca hvala. Nadam se da ćemo u narednih 7 dana uživati u onome što smo pripremili I što će nam priuštiti naši gosti likovni umetnici, pesnici, članovi folklornih ansambala koji će doći, otvorićemo I šetalište sa brojnim programima” rekao je Radomirović.

Organizovan je i progodan kulturno-umetnički program u kome su učestvovali mališani iz KUD “Kosovski božur”, školski hor iz OŠ “Sveti Sava” i drugi.

Sabor organizuje kulturni centar „Dragica Žarković“ pod pokroviteljstvom Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

Comments

Pročitaj još