• Početna>
  • Vesti>

Marko Đurić: Pobeda Srpske liste velika pobeda za Srbiju od Horgoša do Dragaša

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je večeras da je Srpska lista na vanrednim parlamentarinim izborima osvojila najverovatnije svih 10 zagarantovanih mandata.

“Na osnovu prikupljenih podataka koji su došli u štab Srpske liste , Srpska lista osvojila je najamnje 9 odsto glasova u većini srpskih sredina na Kosovu i Metohiji. Ovime je Srpska lista najverovatnije osvojila i sve madate garantovane za srpske predstavnike u kosovskom parlamentu. Đurić je naglasio da je predsednik Jedinstvene goranske partije koja na izbore izašla uz pomoć SRbije Adem Hodža i koji se nalazi u poslaničkom klubu Srpske liste osvojio mandat u skupštini, tako da je moguće da Srpska lista ima i više od 10 poslanika koji su garantovani za Srbe na ovim izborima”, rekao je Đurić.

Građani Srbije na Kosovu i Metohiji odazvali su se pozivu predsednika Aleksandra Vučića, odazvali su se pozivu svoje države , iazšli su na ove izbore i masovno su podržali jedinstveni pristup Srba borbi za Kosovo i Metohiju, rekao je Đurić i zahvalio se svima kako je rekao, koji su uložili nemerljiv trud. Srbi su na ovim izborima osvojili i više glasova nego ikada do sada, što pokazuje da Srba na Kosovu i Metohiji ima mnogo više nego što tvrde pojedini albanski politčari. Kako sada stvari stoje vrlo je moguće da ni formiranja nove vlasti u Prištini neće biti bez Srpske liste,dakle neće biti nove vlade u Prištini .

Đurić je Slavku Simiću predsedniku Srpske liste čestitao na kako je rekao fenomenalnom rezultatu i na izuzetno značajnoj pobedi za srpski narod, On je rekao da posle ove pobede niko više ne može da udaljava ni Srbe, ni njihove interese, ni legitimne interese države Srbije sa Kosova i Metohije , i ovo je zaista velika pobeda za Srbiju od Horgoša do Dragaša.

Predsednik Srpske liste Slavko Simić rekao je da se u Leposaviću sa aktivistima slavila pobeda. “Neka nam je sa srećom braćo i sestre. i građanima Opštine Leposavić i Gračanica koji su vodili jednu pravu borbu protiv prištinskih instituicija u proteklih nekoliko dana kada smo nailazili na opstrukcije, Čestitao je srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću.

Đurić je dodao da su svi hteli da biraju srpske predstavnike umesto Srba. “Htela je Kvinta da bira m htela je Priština, hteli su svi da biraju mimo Srba srpske predstavnike. E pa ne može. Srpski narod na Kosovu i Metohiji je izabrao legitimne srpske predstavnike , odazvao se pozivu Aleksandra Vučića. Srbija i srpski naord su jedni od sigurnih i apsolutnih pobednika na Kosovu i Metohiji. Hvala vam svima puno hvala do neba onima koji su verovali,  koji su se borili, na nama je da opravdamo ta oćekivanja, rekao je Đurić.

Pobeda Srpske liste a glavnom Trgu u Kosovskoj Mitrovici kod spomenika Knezu Lazaru proslavljena je uz  trubače i pesmu “Srpska se truba s Kosova čuje”, a sam događaj izazvao je veliko interesovanje medija.

Slavlju su prisustvovali i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Ljubomir Marić, ministar administracije i lokalne samopurave u Vladi Kosova Ivan Todosijević, gradonačelnici Severne Mitrovice i Zvečana Goran Rakić i Vučina Janković, predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, kandidati Srpske liste na izborima , aktiviste i pristalice Srpske liste.

 

Comments

Pročitaj još