Marić: Srpski narod zna da bude jedinstven

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Ljubomir Marić istakao je danas u Kosovskoj Mitrovici da je „srpski narod kroz istoriju znao da bude jedinstven“.

„Danas je više nego ikad potreban srpski inat jer samo tako možemo da se izborimo za ono što jesmo a to je jedinstvo i naša prava koja nam niko ne može oduzeti“, rekao je Marić.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić izjavio je da su očekivanja od rezultata izbora sve ono o čemu je bilo reči u proteklom periodu.

„Pre svega to je bolji položaj Srba, opstanak srpske zajednice na KiM, povratak raseljenih i ne samo Srba već i svih ostalih naroda koji su iz nekih razloga napustili ove prostore“, rekao je Jevtić.

On je dodao da je jedini cilj boljitak i prosperitet svih gradjana Kosova i Metohije.

Prema rečima ministra lokalne samouprave Ivana Todosijevića „jedino Srpska lista garantuje da će procesi koji su započeti u Prištini, kao što je formiranje takozvane vojske Kosova, proces demarkacije i neki drugi procesi koji nisu u interesu srpskog naroda, neće moži da se nastave“.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."