Đurić: Uprkos pritiscima masovni izlazak Srba

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je večeras po zatvaranju biračkih mesta da su vanredni parlamentarni izbori na KiM bili bremeniti brojnim pritiscima na srpski narod, ali je naglasio da je na njih izašlo više Srba nego ikada do sada, te izrazio očekivanje da će Srpska lista ostvariti interes objedinjavanja srpskog naroda na KiM.

Đurić je u izjavi za RTS čestitao i zahvalio svim Srbima sa KiM, jer su, kako je rekao, izbori “bili bremeniti brojnim pritiscima na srpski narod i brojnim pokušajima zastrašivanjima”.

“Imamo u ovom trenutku više od 10 privedenih širom KiM. Brojni su pokušaji da se Srbi u političkom smislu zbrišu i marginalizuju, a ipak već sada možemo da kažemo da je na ove izbore izašlo više Srba nego ikada do sada, da su se masovno odazvali pozivu svoje države, svoje vlade i predsednika Aleksandra Vučića da izađu na ove izbore koji su od sudbinskog značaja za naš narod na KiM”, rekao je Đurić.

On je dodao da očekuje da će Srpska lista ostvariti interes objedinjavanja srpskog naroda na KiM što će se, kako je rekao, videti u narednih nekoliko sati, ukoliko ne bude većih pokušaja krađi i pljački što, kako je naglasio, nikada ne može sasvim da bude isključeno.

Đurić je dodao da je srpski narod na KiM, takođe, pokazao da ga ima u znatno većem broju nego što su Albanci tvrdili.

“Ovaj broj ljudi i činjenica da su, po izlaznosti na KiM, četiri srpske opštine prve po izlaznosti na celoj teritoriji KiM, sve to pokazuje da Srba ima mnogo više nego što je tvrdila Priština. Mislim da je to poruka jasna celom regionu i Prištini i međunarodnoj zajednici, svima, da Srbi žele da ostanu, da žele da budu u vezi sa svojom državom Srbijom i da smo mi ovde svoji na svome”, zaključio je Đurić.

Izvor i foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još