Spirić, Rakić i Simić glasali

Na biračkom mestu broj 4, u STŠ „M. P. Alas”, u 8h, svoju građansku dužnost ispunili su kandidat za poslanika Srpske liste Igor Simić i predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska MItrovica Aleksandar Spirić sa suprugom. Na biračkom mestu broj 3, u istom biračkom centru, jutros je glasao i gradonačelnik Opštine Sverena MItrovica Goran Rakić.

Spirić je nakon glasanja izjavio da je ovodan pun izazova kada srpski narod mora da iskaže solidarnost I jedinstvo.

“Treba da u što većem broju izađemo na izbore I potvrdimo naše prisustvo na ovim prostorima. Današnji dan treba da potvrdi našu neraskidivu vezu sa državom Srbijom  Treba da shvatimo ozbiljnost trenutka u kome se nalazimo I da budemo jedinstveni na biračkim mestima. Najbitnije je da danšnji dan protekne u miru”, poručio je Spirić.

Gradonačelnik Rakić je poručio da ove izbore ne treba shvatiti kao formalnost I pozvao građane da u što većem broju izađu na birališta.

Svih 28 biračkih mesta raspoređenih u 7 biračkih centara na području severnog dela Kosovske Mitrovice, otvorena su na vreme.

U biračkim centrima u severnom delu grada, pravo glasa će moći da iskoristi 22.630 glasača, potvrdio je Slobodan Dimitrijević, visoki službenik Opštinske izborne komisije.

Izborni proces nadgledaju predstavnici Centralne izborne komisije i OEBS-a koji pružaju tehničku podršku izbornom procesu.

Zasad, gužvi na biralištima nema.

U blizini biračkih mesta nalaze se vozila I pripadnici  kosovske policije.

Comments

Pročitaj još