K.Mitrovica : Zajedno za Srpsku listu 11.juna

 

Na trgu Šumadija u Kosovskoj Mitrovici danas je održan završni  miting GI Srpska pred vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji koji će biti održani u nedelju, 11. juna. Skupu je prisostvovalo nekoliko hiljada  građana iz svih krajeva Kosova i Metohije koji su nosil zastave Srbije i GI Srpska.

Miting je počeo  himnom Bože pravde u izvođenju KUD “Kopaonik” iz Leposavića.

Poziv građanima da u nedelju 11. juna  izađu na izbore i zaokruže redni broj 22.  uputio je najpre nosilac Srpske liste Slavno Simić.

„Srpska lista je glas i lice Vlade Republike Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“ naglasio je Simić i dodao da „jedino Srpska lista uz pomoć i podršku naše majke Vlade Republike Srbije može da se bori za prava i interese srpskog naroda na KiM“, poručio je Simić.

Kandidat Srpske liste za poslanika, Branimir Stojanović se okupljenima obratio rečima da je svestan koliko su ovi izbori važni, i da za njega ovo nikada nije bila politika, već borba za opstanak.

” Neki u Prištini traže među Srbima one koji su spremni da trguju, koji su spremni da prodaju, da izdaju. Mogu da nađu samo pojedince. Neka pogledaju koliko ljudi danas stoji ovde, koliko ima nas koji nismo spremni da prodamo izdamo i da trgujemo”, rekao je Stojanović.
Pokrajinski ministar za povratak Dalibor Jevtić je pozvao je sve raseljene sa Kosova i Metohije i sve koji žive ovde, da daju glas Srpskoj listi koja će se jedina iskreno boriti u Prištini za srpske interese.

“11.juna naša je obaveza, svih nas, svakog Srbina koji živi danas na KiM, svakog Srbina koji se raselio sa KiM ,obaveza je jedna jedina- jedino Srpska lista!”, istakao je Jevtić.

Ivan Todosijević, pokrajinski ministar zaadministraciju i lokalnu samoupravu je rekao da su izbori u nedelju sudbonosni za srpski narod na KiM, i da od rezultata izbora zavisi i ostanak i opstanak Srba na KiM.

“Izađimo na izbore, glasajmo za Srpsku listu, jer jedino Srpska lista ima podršku Beograda i jedino ona garantuje da će institucije Republike Srbije i dalje biti prisutne na prostoru Kosova i Metohije”, poručio je Todosijević.

Građanima se danas obratio I predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Republike Srbije Milovan Drecun koji je podsetio da je na tom trgu dosad bilo mmnogo mitinga I da je uvek stala poruka da se otadžbina voli srcema a da je Kosovo i Metohija otadžbina svakog Srbina.

“Ako nećete da živite u Velikoj Albaniji, ako hoćete da živite bolje, ako hoćete da opstanete na vekovnim ognjištima, onda jedino Srpska. Jedino tako ste jedno sa Srbijom, sa Vladom Srbije i sa predsednikom Srbije”, poručio je Drecun.

Pomoćnik direktorra Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je okupljenim građanima da u nedelju odlučuju o svojoj sudbini.

“Srpski narod na Kosovu i Metohiji, Vlada Republike Srbije I predsednik Vučić su podržali jedino Srpsku listu jher je ona jedino granat da veza srpskog na roda na Kosovu i Metohiji iVlade Srbije nikada neće biti prekinuta”, rekao je Petković.

Na završnom predizbornom mitingu liste Srpska u Kosovskoj Mitrovici,pismo podrške predsednika Srbije Aleksandra Vučića,pred više hiljada okupljenih gradjana pročitala je potpredsednica GO SNS Marija Obradović.

Prisutan narod najpre je pozdravio gradonačelnik opštine Severna Miztrovica Goran Rakić a među mnogobrojnim govornicima bili  su i Milenko Jovanov, potpredsednik glavnog odbora SNS-a i ministar za povratak u Prištini Dalibor Jevtić.

Predizborna tišina na Kosovu i Metohiji počinje u ponoć I trajaće sve do zatvaranja biračkih mesta u nedelju 11.juna.

 

Comments

Pročitaj još