Otvorena prva javna garaža u Kosovskoj Mitrovici

Prva javna garaža u Kosovskoj Mitrovici otvorena danas u ulici Filipa Višnjića. Garaža ima kapacitet od 56 mesta, a njome će upravljati Direkcija za stambeni i poslovni prostor. Otvaranju garaže prisustvovali su predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, direktor Direkcije za stambeni i poslovni prostor Dušan Dimitrijević, kao i načelnici i direktori drugih institucija.

Spirić je istakao da država Srbija , jačenjem svojih preduzeća, nastavlja da funkcioniše u punom kapacitetu na ovim prostorima. Dodao je da Kosovska Mitrovica jedan od retkih gradova u državi koji je dobio svoju javnu garažu

„Danas otvaramo prvu garažu u ulici Filipa Višnjića i Kralja Petra a narednih dana biće završena garaža u ulici Sutjeska i Vlade Ćetković, tako da ćemo u mnogo olakšati građanima frekvenciju kroz grad. Puno uspeha u radu želimo Direkciji kao i svim javnim preduzećima u našem gradu, i obećavamo da će biti jače, bolje i efektnije, a podrška građana tim preduzećima je više nego potrebna“ rekao je Spirić.

Dodao je da će sva sredstva od zakupa parkirališta biti uplaćena u trezor, i tim sredstvima će biti finansirana nadogradnja još jednog sprata na postojeću garažu. Spirić je iskoristio priliku da se zahvali predsedniku Vučiću i direktoru kancelarije za KiM Đuriću na uloženim sredstvima, jer, kako je naglasio, država ulaže u sve projekte koji su vidljivi u našem gradu.

Direktor Direkcije za stambeni i poslovni prostor Dušan Dimitrijević rekao je da će postojati dva načina korišćenja javne garaže, naplaćivanje na mesečnom nivou koji će biti dostupan u narednom periodu i naplaćivanje po satu.

„Cena će biti pristojna i korektna za svakog gražanina. Pratićemo kako se naplaćuje u drugim gradovima Srbije i gledaćemo da to bude što povoljnije. Ono što je za sada sasvim sigurno je da će sva vozila koja će koristiti javnu garažu morati biti registrovana i korisnici parking prostora moraju biti stanovnici Kosovske Mitrovice“ rekao je Dimitrijević.

U narednim danima očekuje se završetak druge javne garaže u ulici Sutjeska, i time će kapacitet javnih garaža u Kosovskoj Mitrovici biti preko 100 parking mesta.

Comments

Pročitaj još