• Početna>
  • Vesti>

Predizborna konvencija Unije žena Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici

Predizborna konvencija Unije žena Srpske liste održana je danas u Kosovskoj Mitrovici. Sa ovog skupa prisutnim građankama su se obratile kandidatkinje za poslanice Srpske liste na vanrednim parlamentarnim izborima koji će na Kosovu i Metohiji biti održani 11. juna –Vinka Radosavljević,  Jasmina Dedić i Miljana Nikolić, potpredsednica glavnog odbora Srpske napredne stranke Marija Obradović i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Ljubomir Marić.  U ime grada domaćina konvencije, prisutne goste i sugrađanke je pozravio predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić .

Zajednička poruka žena  okupljenih oko Srpske liste je da je primarna uloga žena na Kosovu i Metohiji  uloga majke i kao takva ona mora da misli na budućnost dece što je dovoljan razlog da 11. juna dobro razmisli koja od ponuđenih opcija jedina garantuje da njeno dete neće jednog dana morati da stane u red vojske Kosova.

„Nema sumnje da će žene na Kosovu i Metohiji 11. juna postupiti najodgovornije. Izbori na kojima odlučujemo da li će Srbija nakon 11. juna  uopšte postojati na Kosovu i Metohiji, da li će srpski narod postojati na Kosovu i Metohiji nakon 11. Juna ili će potpuno nestati. Zato 11. Juna nemamo pravo na grešku. Srpsku listu podržava i Vlada Srbije i predsednik Vučić i zato je naša odgovornost još veća“, rekla je Radosavljević.

Kandidatkinja za poslanicu Jasmina Dedić pozvala je svoje sugrađanke i sugrađane da na predstojećim izborima zaokruže broj 22 i time  ispune svoju obavezu prema državi Srbiji.

„Na glasanje toga dana idemo srcem i glavom. U srcu nosimo ljubav prema državi Srbiji a u glavi mudrost koja je karakteristična za srpski narod“, poručila je Dedić.

Nikolić je u svom obraćanju istakla ulogu majke koja se brine za budućnost svoje dece.

„11.jJuna itekako se brinemo za budućnost naše dece. Glasajući za Srpsku koju podržava predsednik Aleksandar Vučić i najviši politički zvaničnici Srbije , glasamo za opstanak naših institucija koje jesu budućnost naše dece“, rekla je Nikolić i dodala da  nećemo dozvoliti da nam uzmu zdravstvo i prosvetu i da jednog dana naša deca popunjavaju redove vojske Kosova dok im komandujuoni koji su činili teroristička dela.

Prisutne je pozdravila i potpredsednica glavnog odbora SNS-a Marija Obradović koja je poručila ženama na Kosovu i Metohiji da ženski politički aktivizam ne sme i ne treba da posustane.

„Srbi na Kosovu i Metohiji računaju snažno na žene u politici. Vaša deca i unuci će živeti onako kako se vi danas budete borile za vaše mesto u politici“, rekla je Obradović.

Ona je dodala da pre nego što zaokruže broj odabrane liste, treba dobro da pogledaju da li iza tih imena stoje neki lični ili sveopšti srpski interesi i da nema mesta poigravanju.

„Veoma je važno da zaokružite broj 22.  Kada budete zaokrižavili u nedelju, zaokružujete budućnost vaše dece“, naglasila je Obradović.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Ljubomir  Mirić.

„Vi ste ključne u ovom sudbonosnom trenutku za zaštitu kolektivnih prava srpskog naroda na ovim prostorima. Znate da jedino Srpskja lista nije pravila kompromise kada je u pitanju ostanak i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, istakao je Marić i doadao da je jedino Srpska lista garant političke i  institucionalne prisutnosti naše države Srtbije na prostoru Kosova i Metohije i da ona jedina ima podršku Vlade i predsednika Srbije.

Pozdravljajuči okupljene, predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić . On je podsetio na svetu dužnost žene kao majke koja brine i usmerava svoju decu na pravi put.

„Zar ćemo da dopustimo sebi neposlušnost prema našoj majci Srbiji? 11. juna svaki glas koji nije dat Srpskoj je izdaja“, poručio je Spirić.

Konvenciji Unije žena Srpske listekoja je održana u Mitrovačkom dvoru, prisustvovalo je oko petsto žena.

Među prisutnima bili su nosilac Srpske liste Slavko Simić i gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Goran Rakić.

 

Comments

Pročitaj još