• Početna>
  • Vesti>

Saopštenje direktora regionalne policije za sever Mitrovice Nenada Đurića

Saopštenje koje je našoj redakciji dostavljeno iz regionalne direkcije policije Mitrovica sever i direktora Nenada Đurića prenosimo u celosti:

“Na osnovu poslednjih dešavanja u zoni odgovornosti Regiona Mitrovica Sever, posebno u zoni odgovornosti Policijske stanice Leposavić, kao I pisanja pojedinih medija i izjava određenih političkih subjekata obraćamo se javnosti u cilju sprečavanja pogrešnog tumačenja uloge policije kao i uticaja na rad iste.
Osnovni zadatak Kosovske Policije Regiona Mitrovica Sever je u službi građana bez obzira na pripadnost,društveni status ili političko opredeljenje. Kosovska policija regiona Mitrovica Sever nije u ni u čijoj službi pojedinačno, niti bilo ko može i sme da ima uticaj na rad policije, niti na usmeravanje istrage ili preduzimanje mera i radnji protiv jedne strane radi dobrobiti druge. Policija je apsolutno nepristrasna i u sluzbi je svih građana na isti način bez obzira na njihove razlike.
Takođe policija svoj rad zasniva na činjenicama i sa takvima izlazi u javnost, a ne sa nagađanjima, neproverenim informacijama, raznim insinuacijama ili tumačenjem nekog slučaja.
Policija ima jedinstveni lanac komande i niko osim zakonski uređenog sistema komandovanja ne može uzeti za pravo na osnovu svog društvenog statusa ili političkog opredeljenja da upravlja i komanduje policijskim organima ili barem da misli da to može raditi na bilo kakvoj osnovi, osim saradnje koja treba biti obostrana.
S obzirom na pisanje pojedinih medija I izjava određenih političkih subjekata koji se mogu tumačiti kao pokušaj stavljanja policije na nečiju stranu bez nepristrasnog rada želimo da vas obavestimo da će Policija Regiona Mitrovica Sever svoj rad zasnivati isključivo na nepristrasnoj osnovi,u skladu sa zakonom i pravilima, i neće se stavljati ni na čiju stranu jer za nas svi građani imaju ista prava u sistemu bezbednosti i sprovođenja mera i radnji radi sprečavanja kriminalnih aktivnosti i otkrivanja krivičnih dela i izvršilaca”.

Comments

Pročitaj još