SO: Uskoro rešenje problema pasa lutalica

Odbornici Skupštine Opštine Severna Mitrovica zasedali su danas na 39. redovnoj sednici. Na dnevnom redu bili su pokretanje procedure za rešavanja problema pasa lutalica, usvajanje odluke o obeležavanju objekata od značaja za opštinu Severna Mitrovica kao I rebalans budžeta. Ova sednica je bila zatvorena za javnost.
Nakon sednice, Igor Simić, jedan od odbornika govorio je o proceduri za rešavanje problema pasa lutalica.
“Na zahtev velikog broja građana razmatrano je pitanje rešenja problema pasa lutalica, problema koji opterećuje sve građane u našoj opštini. U ovom trenutku mi smo zajedno sa stručnim timom napravili jedan idejni projekat za koji još uvek nemamo dovoljno sredstava kako bi ga realizovali u skladu sa međunarodnim normama kada je reč o ovom pitanju. Ono što očekujem je da nam se priključe donatori kao i ljudi dobre volje kako bi u što skorijem vremenskom intervalu izgradili jedan azil za pse kojim bi se pitanje pasa lutalica trajno rešilo i na taj način da se oni uklone sa naših ulica, na najbolji način za njih“ rekao je Simić.
Direktorica Opštinske administracije Adrijana Hodžić objasnila je, kada se radi o budžetu, da se radi o harmonizaciji budžeta. Kako je rekla, ovogodišnji budžet je po prvi put podeljen baš u detalje, i odbornici su izglasali prebacivanje sredstava iz jedne subkategorije u drugu.

Comments

Pročitaj još