Takmicenje u pruzanju prve pomoci u Kosovskoj Mitrovici

Sve veštine i znaje odmerilo je oko 350 mladih volontera koji su bili podeljeni u dve kategorije, omladina i podmladak sa po 12 ekipa. Takmičenje se održavalo na više lokacija u gradu.

Predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović poručio je takmičarima da se usavršavaju u ovoj oblasti kako bi svoje umeće, na adekvatan način mogli da primene u različitim životnim situacijama.

“Znaje koje su oni stekli važno je za svakodnevni život, za čitavu zajednicu jer su oni obučeni da u slučaju potebe spasu život, ukažu prvu pomoć”, rekao je Radovanović i ocenio da je važno da ima što više ljudi koji mogu da ukažu laičku prvu pomoć.

Koliko je dragoceno, kada možete a pre svega umete da povređenoj osobi ukažete prvu pomoć aktivisti Crvenog krsta to dobro znaju. Želja im je da njihovim stopama krene još više stanovnika Kosova i Metohije.

“Mnogi ne shvataju koliko je bitno biti u stanju da u najtežim momentima možete da pružite nekome prvu pomoć”, rekla je Anđela Rojević.

Crveni krst KiM često je bio limitiran, I pored negativnog ambijenta u kome živimo uspevali su da realizuju sve programske aktivnosti.

“Sve ovo što postižemo ne bi bilo moguće bez pomoći Crvenog krsta Srbije “, rekao jeJovan Pavlovic . predsednik CK KiM

Najbolji će nas predstavljati na državnom prvenstvu koje će se održati u Rudniku 30 septembra. Organizatori najavljuju da će po koncepciji ovo nadmetanje biti drugačije od prethodnih . Tema će biti bezbednost i moguće povrede na radu.

 

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."