Zajedničkim radom do boljeg poslovnog okruženja

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić predsedavao je danas prvoj sednici Radne grupe za unapređenje i sprovođenje preporuka iz „Bele knjige” Saveta stranih investitora. Na sednici su definisani naredni koraci koje bi trebalo preduzeti zarad poboljšanja poslovnog okruženja i stvaranja boljih uslova za dolazak investitora u Srbiju.

„Javne finansije Srbije su pod kontrolom i u narednom periodu važno je da nastavimo da jačamo makroekonomsku sigurnost zemlje i da razvijamo povoljno poslovno okruženje“, izjavio je premijer Vučić.

Potpredsednica Vlade prof. dr Zorana Mihajlović, koja je i zamenica predsednika Radne grupe za unapređenje i sprovođenje preporuka iz „Bele knjige”, istakla je da će se radna grupa baviti unapređenjem šest oblasti.

„Šest oblasti u kojima je važno da zajedno delujemo su porezi, rad, inspekcija i bezbednost hrane, nekretnine i izgradnja, elektronsko poslovanje i stečaj i devizno poslovanje. Formirali smo operativna tela za svaku od ovih oblasti, kako bismo što efikasnije postigli rezultate koje smo zacrtali“, rekla je Mihajlovićeva.

Predsednica Saveta stranih investitora Jana Mihajlova izjavila je da Savet pozdravlja početak rada zajedničke Radne grupe za sprovođenje preporuka „Bele knjige“, jer je to jasan signal zajedničke posvećenosti Vlade i Saveta da planski rade na unapređenju poslovne klime.

„Formiranje Radne grupe predstavlja čvrstu osnovu naše saradnje. Verujemo u postavljanje jasnih i ambicioznih ciljeva. Gde ima volje, ima i rezultata i ovo je jedinstvena prilika da se ubrza dalji napredak i Srbija učini boljim mestom za poslovanje“, dodala je Mihajlova.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."