Sajam zapošljavanja u KM – ponuđeno 50 radnih mesta

Sajam zapošljavanja, šesti po redu, održan je danas u Mitrovačkom dvoru.

Sajam je zvanično otvorio predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić koji se obratio ljudima koji traže posao.

„Nacionalna služba već mudro i odgovorno radi već šestu godinu, a prvi put u K.Mitrovici što je dodatna satisfakcija da se više borimo i trudimo za sve one koji su u potrazi za poslom. Dosta stvari ne zavisi od poslodavca i nas, već zavisi i od vas jer posao se traži. Naravno, vaše ideje uvek mogu da budu realizovane“ rekao je Spirić.

Verica Ćeranić, direktorica filijale Zavoda za zapošljavanje-Kosovska Mitrovica, istakla je da se na ovogodišnjem sajmu nudi 50 radnih mesta.
„Danas na ovom sajmu susreću se ponuda i tražnja. Sa jedne strane imamo poslodavce a sa druge nezaposlena lica. Danas poslodavci imaju mogućnost kojim kvalitetnim mladim ljudima raspolaže K. Mitrovica i mogućnost da odaberu najbolje radnike. Sa druge strane, nezaposlena lica mogu da podnesu svoje biografije kod više poslodavaca“ rekla je Ćeranić.

Nikola Šmigić, travel agent agencije„Fly Fly travel“, kaže da ime je trenutno potreban 1 radnik i da nisu potrebne specijalne kvalifikacije jer će zainteresovani proći kurs u Beogradu za koji agencija pokriva sve troškove.

„Prvi put smo na sajmu zapošljavanja. Naša poslovnica je otvorena u decembru 2017. godine. Tokom letnje sezone je potrebno da se poveća broj radnika tako da postoji mogućnost proširenja zaposlenja u našoj poslovnici. Uplanu imamo veće ambbicije za otvaranje novih radnih mesta i otvaranja novih poslovnica na teritoriji severnog Kosova “ rekao je Šmigić.

Milan Lazarević, vlasnik zanatske radnje „Univer“ iz Zvečana koja se bavi izradom nameštaja i enterijera kaže da trenutno nudi 2 radna mesta u oblasti izrade nameštaja.

„Nama su potrebni radnici koji pre svega su spremni da rade, a ostalo je naše. Naše je da ih obučimo da rade, da se orjentišu za proizvodnju kojom se trenutno bavimo, jer trenutno nema obučenog kadra na severu Kosova koji bi se bavio stolarijom, izradom nameštaja i proizvodnjom“ rekao je Lazarević.

Najviše radnih mesta je ponudio hotel „Izvor“ iz Grabovca, oko 10ak. Kako kažu, najviše su im potrebne sobarice, ali i kuvar i stražar.

Comments

Pročitaj još