Kancelarija za KiM: Dižemo glas protiv zataškavanja zločina

Društvo u kojem sud postane vrhovni delilac nepravde osuđeno je na propast, i zato današnja odluka kojom je praktično prvosnažno oprana biografija Fatmira Ljimaja i njegovih saoptuženih možda jeste pobeda nekolicine, ali je poraz svih građana koji na Kosovu i Metohiji žele da žive u društvu zasnovanom na humanosti i demokratskim vrednostima, navodi se saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Dižemo glas protiv zataškavanja zločina, kojem je nažalost i sud u Prištini dao svoj doprinos, poručujući da porodice žrtava svih onih koji su na najbrutalniji način ubijeni u poslednjem ratu nemaju osnova da se nadaju da će pravda ikada biti zadovoljena.

Svima onima koji će prećutati današnji trijumf nepravde, pod izgovorom da se odluke pravosuđa ne komentarišu, poručujemo da nijedan odgovoran građanin, političar ili diplomata ne sme da ostane nem pred sveprisutnom tendencijom da se zločinci na Kosovu i Metohiji kolektivno oslobode krivice.

Ostalo je još samo da sud saopšti da su se svi ti kidnapovani ljudi sami ubili, a potom i sami pobacali u krečane, i apsurd će biti potpun, ali nakon današnje odluke suda u Prištini ni to nije nemoguć ishod”, dodaje se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje da će se Srpska lista, kao i do sada, na terenu boriti svim političkim sredstvima za istinu o žrtvama albanskih separatista, i da će na Kosovu i Metohiji kad-tad pobediti pristojan i ljudski odnos prema žrtvama, koje god nacionalnosti one bile.

Sigurni smo da je odluka suda u Prištini doneta u sklopu predizborne kampanje, kao što je nedavno obustavljena i istraga zločina nad srpskim žeteocima u Starom Grackom, što su sramotni primeri političke instrumentalizacije pravosuđa, kaže se u saoptenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments