Đurić: Srpska lista jedina politička snaga koja može da čvrsto stane na grudobran srpskih nacionalnih interesa

Kako predizborna kampanja na Kosovu i Metohiji odmiče, tako je sve jasnije da je opsesivna tema albanskih političara formiranje takozvane kosovske vojske i da će oni, ne birajući sredstva, nastojati da osiguraju podršku dovoljnog broja srpskih poslanika ne samo za tu inicijativu, već i za demarkaciju sa Crnom Gorom, čime bi sami Srbi postali aktivni promoteri samoproglašene lažne države Kosovo, navodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić u saopštenju.

“Separatistima u Prištini je neophodno da srpske predstavnike u privremenim insticijama zamene svojima koji bi se samo zvali srpski i tako dobiju podršku za svoj takozvani državotvorni projekat, što mesecima pokušavaju da učine otimajući poslanike Srpskoj listi i smenjujući srpske ministre.

Srpska lista je dokazala da je jedina politička snaga koja, u koordinaciji sa Vladom Srbije, može čvrsto i efikasno da stane na grudobran srpskih nacionalnih interesa, a svaki glas za one političke predstavnike koji su samo po imenu srpski, a koje sponzoriše i kontroliše Priština, bio bi glas za takozvanu kosovsku vojsku i učvršćivanje samoproglašene kosovske državnosti.

Srpski narod u ovim odsudnim danima treba da podrži one koji brane srpske državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji, jer Prištini su potrebna samo četiri srpska glasa u pokrajinskom parlamentu da bi obezbedila formalnu podršku za sve inicijative kojima se Srbija istiskuje iz naše južne pokrajine.

Ramušu Haradinaju i ostalim ekstremistima i separatistima u Prištini koji se nadaju da će moći da „ubede“ srpski narod da je za njega velikoalbanska dominacija na Kosovu i Metohiji dobra i korisna, Srbija i srpski narod poručuju da ih se ne plaše, iako se dobro sećaju kako je teroristička OVK „ubeđivala“ svoje neistomišljenike” kaže se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."