“Noć muzeja” i u Kosovskoj Mitrovici

Manifestacija „Noć muzeja“ koja se obeležava u gradovima širom Evrope otvorena je večeras u galeriji Fakulteta umetnosti.
Ester Zajmi-Milentijević, prodekan likovnog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici kaže da je ovo treća godina za redom kako se ova manifestacija održava u našem gradu.
„Mi ovu manifestaciju treću godinu za redom organizujemo u prostorijama našeg fakulteta. Moram da kažem da sam veoma zadovoljna angažovanošću studenata, saradnika, nastavnika, ne nastavnog osoblja koji su uložili veliki trud da ovo sve izgleda ovako. Ispoštovali smo slogan manifestacije, organizujemo tri radionice tako da bi bilo lepo da nam se pridruže građani Kosovske Mitrovice i Zvečana“ rekla je prodekanica.
Zoran Furunović, dekan Fakulteta umetnosti , je iskoristio priliku da pozove građane da posete galeriju Fakulteta umetnosti.
„Uspeli smo da dostignemo taj neki traženi nivo. Mi imamo dosta iskustva sa organizacijom koncerata i izložbi ali ovo večeras se sve radi na jednom mestu i u isto vreme. Pozivam građane Mitrovice i okoline da nas posete“ kazao je Furunović
Vuk Đurić master student grafičkog dizajna i umetnik koji je ukrasio naš grad grafitima objasnio je na čemu radi.
„Pošto je na globalnom nivou tema „Mala i velika revolucija“ ja na svom radu predstavljam, na neki moj način, revoluciju. Pošto je moja prva samostalna izložba bila „Portret disidenta“ sada radim disidenta koji predstavlja veliku revoluciju, a muvu koju ubija čekić, pošto je čekić simbol socijalističkerevolucije, predstavlja malu revoluciju. Ubijamo malu revoluciju i dižemo veliku revoluciju“ zaključio je Đurić.
Noć muzeja su otvorili studenti muzičkog odseka, a nakon njih su nastupili student dramskog odseka, nakon čega je izložba proglašena otvorenom.

Organizovane I su tri radionice za najmlađe u kojima je učestvovalo 30ak mališana koji su se oprobali u pravljenju crteža uz pomoć studenata I osoblja fakulteta. Jedna od radionica je nazvana “Novo lice revolucije”, gde su posetioci fotografisani u pozi poznatog revolucionara Če Gevare, a fotografije možete pogledati na Facebook stranici na sledećem linku.

Postavka će biti otvorena narednih deset dana.

Comments

Pročitaj još